Откъде идва неприятната миризма по дрехите и как да се справим с нея?

Terra Wash
12-03-2020
0 Коментари

В ежедневието си, всички сме се сблъсквали с неприятна телесна миризма, която уви често остава по дрехите и след изпиране с перилен препарат. Тя се причинява от бактерии, които взаимодействат със секретите, потта и кожните клетки на човешкото тяло. В резултат на това се отделят летливи съединения, “аромати”, които са неприятни за обонянието ни.


ДА, НЕ МИРИШЕ САМАТА ПОТ!

 

Неприятната миризмата е в резултат на действието на бактериите по кожата – Corynebacterium и някои видове Staphylococcus – те разграждат потта и произвеждат летливите съединения. Тези бактерии се пренасят и по дрехите, а с тях и в пералнята, където се образува биофилм – по системите и тръбите, през които минава водата от прането. С всяко пране ние довнасяме бактерии в пералнята, и обогатяваме колонията им.

 

ПРОЦЕСЪТ НА ИЗПИРАНЕ С ПЕРИЛЕН ПРОДУКТ

 

В грижа за здравето и хигиената, всяко домакинство има своя ритуал за изпиране на вече носените дрехи. Целта е да бъдат отстранени, както нечистотиите от външната среда, така и телесните секрети. Процесът на изпиране с конвенционален перилен препарат включва химически и физически процеси, и може да бъде условно разделен на три фази: 

  • Предпране – само с вода
  • Същинско пране – с детергент
  • След пране – изплакване 

Детергентите имат две функции: 1.) да премахнат замърсяванията (което се постига с повърхностно-активни вещества – ПАВ) и 2.) да добавят парфюм. Конвенционалните перилни препарати се справят с мръсотията, а ароматът се добавя, за да се маскира неприятната миризма. Реално телесната миризма по дрехите остава, но е маскирана с ароматизатора в перилния продукт.

 

МОЖЕМ ЛИ ДА ЕЛИМИНИРАМЕ БАКТЕРИИТЕ, КОИТО ПРИЧИНЯВАТ НЕПРИЯТНАТА МИРИЗМАТА ПО ДРЕХИТЕ?

 

Можем! За целта е нужно перилният продукт да има антибактериално действие. За да бъдат елиминирани бактериите, както от дрехите, така и от пералнята, и да не се образува биофилм с мухъл, плесени и бактерии в нея:

В ляво виждате как изфлеждат тръбите на пералня, в която се ползва конвенционален перилен препарат, а в дясно тръбите на пералня, в която се пере с Terra Wash+Mg. Когато ползвате Terra Wash+Mg за първи път - направете един цикъл без дрехи, тъй като продуктът ще почисти мугъла в пералнята и е желателно, той да не се смесва с дрехите.

 

TERRA WASH+MG – АНТБАКТЕРИАЛЕН ПЕРИЛЕН ПРОДУКТ

 

 

 

Terra Wash+Mg е японски иновативен продукт от пречистен магнезий. В съприкосновение с водата я прави алкална, и изпирането е възможно без да се ползват детергенти. Има силно антибактериално действие, в резултат на което по дрехите и в пералнята не остават бактерии, които да причиняват неприятната миризма по дрехите. Повече за това как работи Terra Wash+Mg можете да прочетете тук .

Направените лабораторни тестове потвърждават, че при изпиране с Terra Wash+Mg значително се редуцира количеството на бактерии по дрехите и в пералнята:

С намаляване на бактериите по дрехите се редуцира не само неприятната миризма, но и потенциалните алергични реакции. Водата след изпиране не съдържа химия, и в природата не се изхвърлят токсични вещества.

Едно саше Terra Wash+Mg  се ползва 365 пъти – или 1 година, ако има пране всеки ден. Една година няма да мислите за поредната опаковка перилен продукт, както и няма да изхвърляте пластмасови опаковки.

В рамките на 10 дни от закупуването тествайте Terra Wash+Mg, и в случай че не сте удовлетворени, можете да го върнете.

 

ПРОБВАЙТЕ! ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ, ЗА ЧИСТОТАТА В ПЕРАЛНЯТА И В ПРИРОДАТА!

 

 

Кажете ни вашето мнение