Как екологично да постигнем искрящо бяло пране и по-ефективно отстраняване на петната с Terra Wash+Mg?

Terra Wash
12-03-2020
0 Коментари

Terra Wash+Mg се справя отлично с обичайните замърсявания по дрехите, но при по-упорити петна може да е необходимо да ползвате и помощни средства, особено за бели дрехи. В общия случай се прибягва до избелващи вещества, но това съвсем не е екологично. Тъй като Terra Wash+Mg е екологичен продукт, ще Ви предложим друг подход с продукти, които не вредят на околната среда, но резултатите са фантастични! Избелващите средства на хлорна основа не са препоръчителни, тъй като могат да се образуват съединения като трихалометан, органохлорини и други, замърсяващи околната среда.

За да постигнете искрящо бяло пране, както и да се справите с упоритите петна екологично, като ползвате Terra Wash+Mg предлагаме към прането да добавите и натриев перкарбонат - достъпен  е онлайн. Натриевият перабонат се използва в много екологични избелващи продукти, както и в почистващи препарати за бита, като OxyBoost и OxiClean или други. Той е основната съставка на Oxy продукти на пазара (около 65%). Във водата перкарбонатът се разлага до вода и кислород, което със сигурност не е вредно, и остава само натриев карбонат, считан за почти безвредно вещество - въздействието му върху околната среда е незначително, спрямо това на хлора.

Във видеото по-долу ще видите как точно да ползвате Terra Wash+Mg и натриев перкарбонат за екологично постигане на искрящо бяло пране и отстраняване на упорити петна.

Видео кредит за @cotoncri в Instagram.

Друго важно преимущество е, че ако ползвате хлор-базирани избелители - не бива да смесвате бяло и цветно пране, което не се отнася за натриевия перкарбонат. Натриевият перкарбонат е популярен сред еко-любителите, и се използва в много европейски държави за премахване на упорити петна или постигане на искрящо искрящо бяло.

 

Кажете ни вашето мнение