Как работи

Terra Wash+Mg е иновативен японски продукт от пречистен магнезий (с чистота 99,95%). В контакт с водата, се образват мехурчета от водород, а нивото на pH на водата се повишава до 10,5, тя става алкална, и това способства лесното отстраняване на замърсяванията от тъканите. Тази специална вода има висока способност да елиминира  ефективно замърсявания, себум, плесен, микроби, бактерии и миризми, което води до свежи, хигиенизирани и чисти дрехи!

Друга особеност на Terra Wash+Mg е способността за намаляване на размера на водните молекули. Смята се, че водните молекули са по-скоро в групи от молекули, отколкото самостоятелно. Въпреки че е трудно да се измери размера на водните молекули, поради техните нестабилни характеристики, много лесно е да си представим група водни молекули, реформиращи се в по-малки размери, при среща с най-малката молекула на земята, водородната. По-малките размери улесняват и укрепват способността на водата да преминава през порите на тъканите, което води до по-ефективни изпиращи свойства.

                                                             

Лесен за използване!  Не е нужно да се притеснявате как да го съхранявате, и дали случайното няма да бъде погълнат от деца или домашни любимци, както е при конвенционалнте препарати

Характеристики:

  • Многократна употреба - един продукт се използва 365 пъти, или ако имате пране всеки ден, ще Вие достатъчен за една година.
  • Предвиден е за пране с тегло до 8 кг. (17lb)
  • Работи със всякакъв вид перална машини (с предно или вертикално зареждане, High Efficiency и други).
  • Работи с топла, студена или гореща вода (използването на гореща вода може да има по-мощни миещи свойства, но студената вода е по-икономична и екологична)
  • Продуктът не съдържа токсини и не е необходимо изплакване, а по този начин пестите време, енергия и вода. Ако след пране директно центрофугирате, то по дрехите остава магнезий, който продължава да действа, като естествен дезинфектант.

 

Кaк да използваме Terra Wash+Mg

1. Поставете в пералнята машина Terra Wash+Mg заедно с мръсните дрехи. Не се изисква никакъв друг перилен или почистващ препарат!

Забележка: Тъй като Terra Wash+Mg не съдържа белина или избелители, за разлика от конвенционалните перилни препарати с детергенти, препоръчително е да третирате петната преди изпиране, особено в случай на бяло пране. Като алтернатива, можете да използвате натриев перкарбонат заедно с Terra Wash+Mg, като по този начин подобрявате избелването и отстраняването на тежки петна. Натриевият перкарбонат е икономично и екологично решение, използвано като основна съставка за много органични избелващи вещества, и лесно може да бъде намерено. За да научите повече, изгледайте видеото по-горе.

Забележка: Ако желаете, можете да ползвате Terra Wash+Mg заедно с конвенционалните перилни продукти На страница Тестове - можете да разгледате лабораторни изследвания на ефективността на Terra Wash+Mg и конвенционалните течни и прахообразни перили препарати - по отделно, и в комбинация. За отстраняване на себумни нечистотии, Terra Wash+Mg е ефективен, колкото обикновен перилен препарат, а употребени в комбинация - ефективността им се повишава. Относно отстраняването на миризми, Terra Wash+Mg е над 10 пъти по ефективен от конвенционалните перилни продукти, а в комбинация - ефективността му намлява.

Внимание: С Terra Wash+Mg ИЗПОЛЗВАЙТЕ всички продукти за избелване, с изключение на хлор-базираните!

2. При по-замърсени дрехи, използвайте по-дълга програма.

2. Ако ползвате само Terra Wash+Mg, без да добавяте перилен препарат с детергент, можете да пропуснете  цикъла на изплакване.

3. Ако използвате комбиниран уред - пераня и сушилня, извадете Terra Wash+Mg след края на цикъла на пране, преди да започне цикъла на сушене.

Забележка: Ако оставите Terra Wash+Mg в уреда по време на сушене, това няма да повлияе на процеса на сушене, но може да се повреди текстилната торбичка на продукта.

4. След цикъл на пране, извадете Terra Wash+Mg на сухо, и го оставете да изсъхне естествено, Съхранявайте го на сухо място. 

Забележка: Terra Wash+Mg може да се използва последователно без ограничение, и без да се налага да съхне между отделните цикли на пране.

Забележка: Когато приключите с прането, извадете Terra Wash+Mg от пералнята, оставете го да изсъхне естествено, и го съхранявайте на сухо място. Ако се съхранява във влажа среда, продуктът може да се окисли и да не бъде ефективен. Ако се случи, потопете го в оцет за няколко минути, след което го изплакнете обилно с чиста вода.


За да разберете кога да подмените продукта, е достаъчно да го претеглите. Ако теглото е около 70-80g (2.5-2.8 унции), то време е за нов продукт. Новите продукти са с тегло 110 g. Въпреки че продуктът продължава да работи и с по-малко от 70-80 g, неговата функционалност може да е по-слаба, тъй като количеството на магнезия влияе на почистващите свойства..

Ето някои възможности за използвания вече продукт:

  • Използваният продукт може да се използва заедно с новия, като така се увеличава силата на изпиране. Колкото повече мгнезй се ползва, токова п-ефективно е прането.
  • Можете да засадите магнезиевите топченца  в саксии или в градината, за да обогатите почвата за растенията.

Забележка: Изчисленията, че един продукт може да се ползва 365 пъти са при стандартен цикъл на пране (около 40-60 минути). По-дълъг цикъл на пране, магнезият се изразходва по-бързо.