Често задавани въпроси

  

100% натурален ли е Terra Wash+Mg?

Да, Terra Wash+Mg е 100% натурален и не съдържа вещества на химичен синтезирани. Много от т. нар. „натурални“ перилни препарати на пазара съдържат синтетични повърхностно активни вещества (ПАВ). За разлика от тях Terra Wash+Mg е 100% натурален и съдържа само пречистен магнезий с чистота - 99,95%

Terra Wash+Mg подходящ ли е за хора с чувствителна кожа, алергии и дерматoлогични проблеми?

Да, 100% натурален и без токсични и синтетични химически вещества, Terra Wash+Mg е излючително подходящ за хора с чувствителна кожа, алергии и дерматологични проблеми. Антибактериалните му свойства допълнително благоприятстват тези състояния.

Може ли Terra Wash+Mg да се ползва със студена или топла вода?

Да, Terra Wash+Mg може да се ползва, акто със студена, така и с топла вода. Топлата вода има по-дори почистващи свойства, но пък студената е по подходяща от екологична гледна точка.

Може ли Terra Wash+Mg да се ползва с твърда или мека вода?

Да, Terra Wash+Mg може да се ползва и ефективен, както в мека, така и в твърда вода.

Мога ли да използвам Terra Wash+Mg в комбинация с перилни препарати или сапун?

Да, можете да комбинирате Terra Wash+Mg с продкти за отстраняване на петна, ароматизатори и др., вкл. с обикновен перилен препарат, макар и това да не е необходимо, а от екологична гл.т. не е и препоръчително. Можете да се запознаете с резултатите от лабораторните тестове, сравняващи Terra Wash+Mg с конвенционални перилни препарати на стр. "Тестове" в основното меню. Единствено, НЕ БИВА да го ползвате с избелващи препрати на ХЛОРНА основа.

Terra Wash+Mg щади ли цветовете?

Да, щади ги - Terra Wash+Mg не съдържа никакви избелващи агенти и е изключтелно подходящ за органичен памук.

Terra Wash+Mg премахва ли петна и избелва ли тъканите?

Terra Wash+Mg не съдържа химически избелващи агенти. За искрящо бяло пране можете да добавите натриев перкарбонат. За отстраняване на петна е препоръчително първо да ги обработите с препарат, след което тъканите могат да бъдат изпрани, както обичайно с Terra Wash+Mg.

Terra Wash+Mg образува ли пяна?

Не, в процеса на изпиране Terra Wash+Mg не образува пяна, и по тази прична не е нужно да има изплакване. А пропускайки изплакването - пестите време, енергия и вода, което е важно не само от финансова гл.т., но и от екологична - щади природните ресурси.

Как ще миришат дрехите ми след пране с Terra Wash+Mg?

Terra Wash+Mg не съдържа аромати, и след пране с Terra Wash+Mg, дрехите ухаят на свежо.

Terra Wash+Mg премахва ли миризми?

Да, резултатите от тестовете показват, че Terra Wash+Mg е над 10 пъти по-добър при премахването на миризми от дрехите, в сравнение с обичайните перили препарати.Terra Wash+Mg елиминира бактериите, които обичайно имат отношение към неприятните миризми, докато ароматизираите перилни продукти разчитат най-вече да дбавят по-силен и приятен аромат. Изследването е направено от Hitachi Chemical Techno Service Co. LTD, Япония, а резултатите можете да видите в основното меню, раздел "Тестове".

Необходим ли е цикъл на изплакване при пране с Terra Wash+Mg?

Не, при ползване на Terra Wash+Mg не е необходимо да има цикъл на изплакване, тъй като продуктът е изцяло натурален, и не образува пяна, нито оставя следи от химикали или сапун. Когато пропуснете изплакването, пестите време, енергия и вода.

Мога ли да използвам Terra Wash+Mg с омекотител?

Да, може, но ароматът може да е по-слаб, поради силната способност на Terra Wash+Mg да елиминира миризми.

Мога ли да използвам Terra Wash+Mg с продукти за избелване?

Да, може, но не и на хлорна основа. За искрящо бяло пране добавете натриев пероксид.

Може ли Terra Wash+Mg да се използва за пране на деликатни тъкани?

Да, може. Желателно е да се перат на ръка, вместо в пералня, особено за коприна или вълна, за да не се деформират.

Ефективен ли е Terra Wash+Mg при разграждане на себума и телесните секрети?

Да, Terra Wash+Mg ефективно разгражда себумите нечистотии, което е отвърдено от анализи в независими лаборатории, като Hitachi Chemical Techno Service Co. Ltd. Резултатите от изследването са достъпни в меню "Тестове".

За колко време Terra Wash+Mg повишава нивото pH на водата до 10,5?

Достатъчни са 5 до 10 минути, в зависимост от количеството вода, използвано от пералнята. По-малко вода води до по-бързо повишаване на рН.

Как да разбера, че вече имам нужда от нов продукт Terra Wash+Mg?

Претеглете сашето, и ако теглото му е около 70-80g (2.5-2.8oz), то е време да закупите нов продукт. Новите продукти са с тегло около 110 g (3,8 oz), но с времето то намалява, тъй като при пране магнезият се разтварявъв водата. Продуктът работи и с тегло по-малко от 70-80g, но силата му е по-слаба. Изчисленията са направени за 8 кг. пране.

Може ли Terra Wash+Mg да увреди дрехите?

Terra Wash+MG не съдържа токсични и синтетични химикали, и щади тъканите и цветовете. Така, след пране с Terra Wash+MG тъканите имат копринена мекота, и не са увредени. Продуктът е подходящ за органичен памук.

С времето имам чувството, че силата на Terra Wash+Mg намалява. Какви може да са причините?

Претеглете продукта, и ако теглото му е под 70-80 гр., то време е да го замените с нов Terra Wash+Mg продукт. Ако причината не е в теглото, то вероятно магнезиевите топченца са се окислили повече от обичайното. Това се получава, ако продуктът дълго е оставал във влажна среда, без да се вади на сухо, след като приключи цикъла на пране. За да отстраните оксидирания слой, поставете торбичката Terra Wash+Mg за 5 минути в оцет.

Какво да правя с Terra Wash+Mg след 365 пранета?

Можете да използвате едновременно старото и новото саше, тъй като повече магнезий води до по-качествено пране. Можете също така да обогатите почвата с магнезия от торбичката.

Мога ли да използвам Terra Wash+Mg в обществена пералня?

Да, разбира се, но имайте предвид, че обществените перални машини могат да бъдат замърсени. С ползването на Terra Wash+Mg от тези обществени перални се премахват плесен и мухъл, който в цикъла ан пране може да се размеси с дрехите ви.

Ако Terra Wash+Mg премахва мухъла от пералнята, той няма ли да се прехвърли по дрехите?

Възможно е, по тази причина препоръчваме първото ползване на Terra Wash+Mg да бъде на празна пералня (без дрехи), за да се почисти и хигиенизира, преди първото пране. 1. Поставете Terra Wash+Mg в пералната машина и изберете пълен цикъл на пране. 2. Ако все още виждате замърсявания в пералнята, използвайте натриев бикарбонат, и програма с продължителност един час.

Ще намалява ли нивото на pН на водата, при по-продължитено ползване на Terra Wash+Mg?

Не, по-дългото ползване на продукта няма да се отрази на нивото на pH на водата.

Често пъти забравям да извадя Terra Wash+Mg от пералнята, и продуктът остава в нея цял ден или цяла нощ. Това може ли да повреди пералнята, или да се отрази на качествата на продукта?

Не, това няма да пореди пералнята, нито ще повлияе на продукта. Но, ако остане по-дълго време на влажно място, като пералнята, процесите на окисляване ще продължат, и продуктът ще има по-кратък живот. Препоръчваме след всеки цикъл на пране, продуктът да се вади, за да изсъхне есествено.

Мога ли да използвам Terra Wash+Mg три пъти дневно, или няколко пъти последователно?

Да, Terra Wash+Mg може да се използва така, и ще бъде на 100% ефективен, дори ако използвате продукта няколко пъти последователно, или три пъти на ден.

Ако случайно забравя да извадя Terra Wash+Mg, и остане за цикъла на сушене, това ще се отрази ли на качествата му?

Не, това няма да се отрази на качествата на Terra Wash+Mg , и няма да го повреди. Ако Terra Wash+Mg остане по време на цикъл на сушене, по-бързо може да се повреди торбичката, в която са магнезиевите топченца. Затова препоръчваме да вадите Terra Wash+Mg преди цикъл на сушене.

Може ли Terra Wash+Mg да се използва за ръчно пране?

Да, може да се използва и за ръчно пране. Можете да използвате Terra Wash+Mg във вода, оставете го 20-30 минути в водата, в това време повишавате PН на водата до около 10,5, което ще улесни отстраняването на замърсяванията от тъканите , РН на водата се увеличава по-бързо в пералната машина, тъй като магнезият се размива по-добре в машината. Просто повишаването на нивото на PН няма да има пълни почистващи свойства, затова ви съветваме да оставите Terra Wash да престои по-дълго в случай на ръчно почистване, за да се създадат повече мехурчета от водород и да се улесни потенциално почистването.

Мога ли да използвам Terra Wash+Mg във вертикална или пералня с предно отваряне?

Да, можете да работите с всички видове перални машини.

Ще бъде ли засегната септичната система от пране с Terra Wash+Mg?

Не, няма да бъде засегната. Terra Wash+Mg не съдържа химикали, не образува пяна, и водата след пране с Terra Wash+Mg е безопасна за септичната система. Подходяща е за поливане в градината, тъй като магнезят във водата е благоприятен за растенията.

Ще повреди ли Terra Wash+Mg барабана или сензорите напералните от тип High Efficiency?

Не, няма да ги повреди. Terra Wash+Mg не се повлиява от центрофугиране при високи обороти, и може да се използва безопасно в пералните машини High Efficiency.

Има ли риск от пожат, при ползването на магнезий?

Не, няма риск от пожар. Магнезият се възпламенява при тепература над 600℃ (Целзий) или 1,112℉ (Фаренхайт).